Tuesday, April 14, 2009

6 Cara Menambat Hati Wanita

Saya amat berterima kasih jika anda mawati sponsor saya yang bertanda ads by google


1. Periksa Penampilan

Percayalah hampir semua wanita di dunia ini sememangnya menyukai jejaka yang berpenampilan menarik. Menarik bukan bererti Anda harus memakai pakaian berfesyen dan mahal setiap hari. Kenakan pakaian yang bersih, rapi dan sesuai dipakai oleh Anda. Jika Anda bermisai atau berjanggut, tak perlu dipotong jika memang Anda suka berpenampilan seperti itu. Cukuplah dengan merapikan saja, dan hanya dipotong jika memang sudah terlalu panjang dan kelihatan berserabut. Yang diperlukan seorang wanita, hanya 30 saat masa Anda di depan cermin sebelum Anda keluar rumah. Jadi gunakan kesempatan memperkemas diri didepan cermin sebaik mungkin. Bukan selama mungkin.


2. Jadilah Lelaki Sejati

Sememangnya wanita memang mengidamkan seorang lelaki sejati. Tapi bagaimana yang dikatakan lelaki sejati? Lelaki sejati adalah sanggup berkelakuan seperti layaknya seorang lelaki iaitu bertanggung jawab, melindungi, berani, sekaligus menyenangkan. Jika salah satunya Anda tak miliki, rasanya agak sukar bagi Anda untuk segera mendapat teman wanita.

3. Mendidik Diri Sendiri

Anda tidak memerlukan segulung ijazah, master atau phD untuk memperolehi ilmu ini. Sama seperti kehendak kebanyakan lelaki, wanita juga perlu belajar dan memperbaiki kualiti diri. Jika Anda tak lulus kuliah, mungkin sekarang masanya mengulang kuliah Anda. Jika Anda tak pernah bersekolah, mungkin sekarang saatnya Anda bersekolah, jika merasi diri mengalami sindrom ‘ketuaan’ berarti Anda harus rajin baca, baca dan membaca. Kenapa? Kerana wanita menyukai lelaki yang smart!

4. Mengikuti perkembangan semasa

Saat ini Anda hidup ditengah belantara teknologi yang dahsyat. Sangat aneh dan lucu jika Anda tak tahu siapa wakil Presiden Amerika sekarang atau berapa jumlah negeri di Malaysia. Lihat, dengar dan baca adalah menu wajib supaya Anda tidak dianggap bodoh, dungu atau kurang pengetahuan.

5. Tingkatkan Percaya Diri

Ini bahagian penting dalam sebuah hubungan yang baru akan dimulai. Pertama-tamanya yakinkan dalam diri Anda bahawa Anda memiliki kelebihan dan potensi. Jadikan kelebihan itu sebagai faktor untuk berfikiran positif. Jika Anda bersikap positif, kekurangan diri Anda seolah tertutup dengan kelebihan-kelebihan yang Anda miliki. Wanita menyukai orang yang percaya kepada diri. Percaya diri bukan saja bererti Anda berani tampil di khalayak ramai untuk berucap atau semacamnya. Percaya diri yang disukai wanita adalah, kemampuan lelaki mengolah dua sisi pribadinya, baik-buruk secara profesional.

6. Komunikasi

Satu penghalang besar antara laki-laki dan perempuan adalah masalah komunikasi. Kerana keduanya melihat hidup secara berbeza dan berbicara tentang segala sesuatu yang berbeza. Tetapi perempuan menghargai seorang laki-laki yang tahu bagaimana menjalin komunikasi dan berhubungan. Wanita memerlukan jejaka yang secara verbal maupun visual mengerti keadaan hati dan batinnya. Untuk itu ada perlu merubah dan mencermin diri atas apa-apa yang teah Anda lakukan.

Komen dari pembaca amat dihargai

No comments: